Infiintată în 1997, Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România a fost reorganizată în 2007. FGZAR a urmărit încă de la început reprezentarea intereselor tuturor membrilor sai în parteneriatele interne și internaționale, dar și armonizarea situației grădinilor zoo și acvariilor din România cu standardele europene din domeniu.
Din 2012 FGZAR este membru asociat EAZA (cea mai înaltă poziție pe care o poate avea o asociație națională în cadrul EAZA-European Association of Zoos and Aquaria)."

Noaptea la ZOO - editia a IV-a 2017

Administraţia Parcului Memorial „Constantin Stere” - Grădina Zoologică Ploieşti are plăcerea să vă invite vineri, 15 septembrie 2017, la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului NOAPTEA LA ZOO.

Seara va debuta în acordurile Fanfarei Consiliului Judeţean Prahova şi va continua cu următoarele momente artistice:
18.10 - Imnul de stat al României, intonat de eleva Luciana Matei;
18.30 - Moment folcloric al Ansamblului „Mugur de fluier”, Şcoala „Constantin Stere” Bucov, coordonator profesor învăţământ primar Ion Iordache;
19.00 - Spectacolul „D’ale lui Păcală”, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti, regia Mihai Androne;
20.00 - Demonstrații prin mișcare pe muzică populară, Fetno cu Fitness Nico;
20.20 - Orchestra de muzică populară ,,Flacăra Prahovei" a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" Ploiești, dirijor Marian Dovincă.

Începând cu ora 21.00, paşii ne vor fi călăuziţi în lumea misterioasă a unei nopţi în grădina zoologică.
Cu ocazia acestui eveniment, programul Muzeului Memorial Constantin și Ion Stere - Bucov, se prelungește până la ora 20.00, iar în intervalul 18.00-20.00 taxa de intrare pentru adulți va fi redusă cu 50% (4 lei). Intrarea liberă!
Vă așteptăm!