Infiintată în 1997, Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România a fost reorganizată în 2007. FGZAR a urmărit încă de la început reprezentarea intereselor tuturor membrilor sai în parteneriatele interne și internaționale, dar și armonizarea situației grădinilor zoo și acvariilor din România cu standardele europene din domeniu.
Din 2012 FGZAR este membru asociat EAZA (cea mai înaltă poziție pe care o poate avea o asociație națională în cadrul EAZA-European Association of Zoos and Aquaria)."

Ziua Jocului

afis ziua joculuiDuminică, 27 mai a.c., ora 10.30, vă așteptăm împreună cu partenerii noștri, Asociația "Ai carte", să serbăm Ziua jocului.

Activitatea se va desfășura la foișorul de lângă Teatrul de vară din Parcul Bucov.

Ziua Familiei

afis ziua familieiSâmbătă, 19 mai 2018, ora 10.30, vă așteptăm la FOIȘORUL de lângă Teatrul de vară din Parcul C-tin Stere Bucov, să serbăm ZIUA FAMILIEI.

Ziua Tatalui

afis ziua tatalui2018Duminică, 13 mai a.c., începând cu ora 10.30, așteptăm tăticii împreună cu cei mici pentru a serba împreună"Ziua Tatălui".

Evenimentul va avea loc la Parcul C-tin Stere, Bucov – foișorul de lângă Teatrul de vară.

Programul va cuprinde:
• cursă de alergare(copii cu tatici)
• înalțare de zmee(zmee cumpărate din comerț sau realizate manual)
• proba de rapiditate
• portretul „tata”
• „Vânătorul dibaci” - concurs cautarea obiectelor ascunse

La final, vom invita tăticii și copiii să participe la un proiect al Grădinii Zoologice-vom vărui în colori 10 copaci și îi vom folosi șabloane pentru a decora copacii cu urme de lăbuțe.

Ziua Arborilor

Vă așteptăm duminică, 06 mai a.c.,începând cu ora 10.30, la foișorul din ZOO să serbăm împreună cu Escamonde Ploiești Ziua Arborilorafis ziua arborilor