Infiintată în 1997, Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România a fost reorganizată în 2007. FGZAR a urmărit încă de la început reprezentarea intereselor tuturor membrilor sai în parteneriatele interne și internaționale, dar și armonizarea situației grădinilor zoo și acvariilor din România cu standardele europene din domeniu.
Din 2012 FGZAR este membru asociat EAZA (cea mai înaltă poziție pe care o poate avea o asociație națională în cadrul EAZA-European Association of Zoos and Aquaria)."

 

Dihorul este un mamifer domesticit din specia Mustela putorius furo. Masculii dihor sunt substantial mai mari decat femelele, de obicei au blana maro, neagra , alba sau combinata, au o lungime medie de 51cm, incluzand o coada de 13cm, cantaresc in medie intre 0,7 si 2kg si au o durata de viata intre 7 si 10 ani. Istoria domesticirii dihorilor nu este clara, dar este probabil ca acesta a fost domesticit de cel putin 2500 de ani. Sunt folositi pentru vanatoarea de iepuri, dar numarul celor care sunt pastrati ca animale de companie este in continua crestere.

Dihorii dorm in medie 14-18 ore pe zi si sunt cei mai active la rasarit si pe inserat. Sunt animale carnivore, dieta lor fiind compusa din carne, organe, oase, piele, pene si blana.